Latest Posts
CHARLES SCHUMANN OTVORIL BAR V JAPONSKU
Charles Schumann je okrem svojho baru a tvrdej dlhoročnej práce známy aj svojím srdečným vzťahom k Japonsku. Prvý krát navštívil túto krajinu, keď ho v polovici 90. rokov na ulici v Paríži oslovila PR manažérka Yochji Yamamota, či by nechcel predvádzať ako model v Tokiu. Jemu táto krajina tak vliezla pod kožu, že sa dlhé roky túži do nej stále vracať.
Continue ReadingITALICUS – CAMPARI 21. STOROČIA?
Nepochybujem, že ste pred nejakým časom zaznamenali na displayoch tých najlepších barov a aj niektorých bratislavských kaviarní výraznú tyrkisovo-zelenú fľašu, ktorá dokázala zaujať už na prvý pohľad. Rovnako prekvapivý bol aj jej obsah, preto že už pri prvom dúšku bolo jasné, že nič podobné sme ešte pred tým neochutnali. Italicus. Svieže, horké, výrazné a pritom jemné zároveň.
Continue ReadingPONÚKAM NA ODSTÚPENIE
Žiadny článok, a to som ich napísal už naozaj kopu, sa mi nezačínal písať tak ťažko, ako tento.
Rozhodol som sa ponúknuť môj Záhir, teda jeho priestor na odstúpenie. Dôvody, ktoré ma k tomuto vážnemu kroku vedú si nechám na samostatný článok, ktorý bude skôr zaujímať barovú komunitu, ako potencionálneho prevádzkovateľa tohoto charizmatického a zabehnutého priestoru.
Teraz je oveľa dôležitejšie dať vedieť, čo je vlastne v ponuke a prečo je výhodnejšie zobrať môj priestor, ako stavať nový.
PENICILIN
Penicilin už nejakú tú dobu nie je iba liekom, ktorého rovnomenný základ vôbec prvého antibiotika – pleseň Penicilín, objavil Alexander Fleming.
Barmani a pokročilí baroví nadšenci poznajú aj drink s týmto názvom, ktorý sa stal novodobou klasikou, jednoznačne patriaci do povinnej drinkovej databázy každého dobrého baru.
Ak tento drink ochutnáte, uznáte, že len máloktorý názov je tak dokonale prepojený s chuťou nápoja a myšlienkou tohto drinku. Áno, chutí ako liek. Ale prekvapivo dobrý liek. Pikantný zázvor, sladkosť medu, jemná suchosť miešanej škótskej, na to výrazná rašelinová whisky najlepšie z ostrova Islay. Keď sa napijete zažívate tieto chute v opačnom poradí v akom som ich uviedol. To len pre poriadok. Je tak dobrý, že ho dokonca akceptuje veľká väčšina vyznavačov a milovníkov jednosladových whisiek, ktorí doposiaľ v svojom pohári zniesli maximálne pár kvapiek vody, o čom som sa presvedčil na nedávnom BWC Gatheringu v bratislavskom Izzi Pube, ktorý sme podporili s Pernod Ricard Slovakia.